19. srpna 2016

Ovocné biskupské chlebíčky

Na 25 kousků si připravíme: 100 g směsi kandované ovoce., 250 g marcipánové hmoty., 60 g moučkového cukru., 20 g polohrubé mouky., vejce., 1 – 2 lžičky smetany ke šlehání., pečicí papír.,
Kandované ovoce nakrájíme na kostičky. Marcipánovou hmotu a bílek zasypeme prosátým moučkovým cukrem a ručením nebo elektrickým hnětačem si vypracujeme hladkou hmotu. Mouku promícháme s kousky ovoce a opatrně zapracujeme do hmoty. Mokrýma rukama vytvarujeme zhruba 3 – 4 centimetry dlouhé oválky. Do každého uděláme tupou hranou nože poprášenou moukou asi 3 příčné rýhy. Na plech dáme pečicí papír a na něj opatrně rozložíme chlebíčky. V předehřáté troubě (elektrický sporák 175° C., plyn stupeň 2) pečeme zhruba 15 – 20 minut. Žloutek a smetanu rozkvedláme a ještě horké chlebíčky touto směsí potřeme.
Doba přípravy cca 45 minut., kousek asi 330 kJ / 80 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat