Na 60 kousků si připravíme: 500 g neloupaných mandlí., 250 g moučkového cukru., 3 bílky., sáček vanilkového cukru., 3 lžičky jemně mleté skořice., 6 kapek oleje., z hořkých mandlí., 2 lžíce hladké mouky., průsvitnou fólii., pečicí papír.,
Neloupané mandle najemno umeleme. Moučkový cukr prosijeme bílky ušleháme dotuha za postupného přisypávání moučkového cukru. Zhruba 200 g ušlehaných bílků smícháme s mletými mandlemi, vanilkovým cukrem, skořicí a olejem, z hořkých mandlí. Pozor – nesmírně důležité je opravdu přesně zvážit a odměřit všechny suroviny, jinak se může stát, že skořicové těsto bude příliš tekuté. Potom těsto vložíme mezi dva kusy průsvitné fólie a vyválíme ho na přibližně ½ cm silný plát. Tvořítkem z něj vykrájíme hvězdičky. Aby se tvořítko dobře oddělovalo od těsta, před každým použitím ho zlehka obalíme v hladké mouce. Dva plechy vyložíme pečicím papírem, na který opatrně špachtličkou přeneseme skořicové hvězdičky. Na každou pak rovnoměrně rozdělíme zbylý sníh a štětečkem nebo lžičkou ho rozetřeme. Pečeme v mírně předehřáté troubě (elektrický sporák 150° C., plyn stupeň 1) 15 – 20 minut. Jakmile se skořicové hvězdičky dají lehce sejmout z pečicího papíru, jsou hotové.
Doba přípravy cca 1 ½ hodiny., kousek asi 290 kJ / 70 kcal
Žádné komentáře:
Okomentovat