20. srpna 2016

Smetanové kořeněné kostky

Na 40 kousků si připravíme – 150 g hladké mouky., 350 g moučkového cukru., lžičku prášku do pečiva., lžíci nastrouhané pomerančové kůry., špetku soli., po ½ lžičce mleté skořice., tlučeného hřebíčku., muškátového květu., kardamomu a koriandru., 75 g kandované pomerančové kůr., 3 celé vejce a bílek., 150 g kysané smetany., 100 g másla., 75 g sekaných mandlí.,
Odložíme si stranou 175 g moučkového cukru, bílek., lžící tuku a mandle. Všechny ostatní přísady spojíme, dobře prohněteme a těsto dáme na dobře vymazaný, mandlemi posypaný plech. Pečeme (elektrický sporák 175° C., plyn stupeň 2) asi 20 minut. Rozkrájíme na čtverce asi 5 x 5 cm. Z bílku a 175 g moučkového cukru ušleháme tuhý sníh a nastříkáme ozdobné mřížky.
Doba přípravy asi hodina., jeden kousek má přibližně 290 kJ / 70 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat