18. srpna 2016

Srdíčka s mandlemi

Na 50 kousků si připravíme: 50 g citronátu (kandované citronové kůry)., 375 g hladké mouky., 250 g moučkového cukru., 125 g másla., vejce., 175 ml tmavého sirupu., lžičku prášku do pečiva., sáček perníkového koření., 50 g mletých mandlí., mouku na vál., kandované třešně a celé mandle na ozdobení., pečicí papír
Citronát najemno nasekáme. Mouku, cukr, tuk ve vločkách, vejce, sirup, prášek do pečiva, citronát, koření a mandle zpracujeme ručním hnětačem na hladké těsto. Přikryjeme a necháme 12 hodin rozležet. Vál vysypeme moukou. Těsto pak na něm rozválíme na placku silnou si ½ cm a vykrajujeme srdíčka různé velikosti. Ty postupně rozložíme na tři plechy vyložené pečicím papírem ozdobíme kandovanými třešněmi a mandlemi a do každého srdíčka uděláme dírku (třeba hubičkou od zdobícího sáčku). Perníčky pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200° C., plyn stupeň 3) jen krátce – přibližně 10 – 12 minut. Necháme vychladnout na kuchyňské mřížce.
Doba přípravy asi 50 minut (bez doby čekání)., kousek zhruba 330 kJ / 80 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat