18. srpna 2016

Srdíčka ze zavařeniny

Na 30 kousků si připravíme: 100 g mandlí., 250 g cukru., lžíci pomerančové šťávy., 10 g skořice., 2 lžíce pikantní zavařeniny., 50 g dětských piškotů., cukr na vál
Na polevu: 50 g čokolády na vaření., 25 g ztuženého tuku
Mandle vsypeme do vroucí vody, necháme asi 10 minut povařit, scedíme odstraníme slupky a necháme vychladnout. Oloupané mandle potom najemno umeleme. Cukr prosijeme do mísy, přidáme mandle, pomerančovou šťávu, pikantní zavařeninu a nakonec zahustíme rozdrobenými dětskými piškoty. Všechny přísady pečlivě zpracujeme a na cukrem posypaném vále vyválíme plát. Formičkami vykrajujeme srdíčka, hvězdičky nebo kolečka., vykrájené kousky dáme na tác nebo prkénko a necháme 3 až 7 dní sušit. Cukroví potom ozdobíme čokoládovou polevou, kterou si připravíme ve vodní lázni z tuku a rozlámané nebo rozstrouhané čokolády na vaření.
Doba přípravy asi 60 minut., kousek asi 320 kJ / 75 kcal


Žádné komentáře:

Okomentovat