12. srpna 2016

Věnec s vaječným koňakem

Asi na 24 kousků si připravíme – 5 vajec., 250 g moučkového cukru., 2 sáčky vanilkového cukru., 1/4 l oleje, případně 250 g rozpuštěného rostlinného tuku nebo másla., ¼ l vaječného koňaku., 125 g polohrubé mouky., 125 g solamylu., sáček prášku do pečiva., tuk na vymazání formy., strouhanku na vysypání formy.,
Vejce, vanilkový cukr a moučkový cukr ušleháme do pěny. Pomalu přiléváme olej nebo tuk, koňak a nakonec přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a solamylem. Formu na věnec vymažeme tukem a vysypeme strouhankou, naplníme těstem a povrch uhladíme. V předehřáté troubě (elektrický sporák 175° C., plyn stupeň 2) pečeme asi 1 ¼ hodiny. Pak vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout
Doba přípravy asi 2 hodiny., kousek asi 970 kJ / 230 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat