14. července 2016

Čokoládové preclíky

Na 60 kousků – 250 g hladké mouky., 75 g cukru., 2 lžičky vanilkového cukru., vejce., 125 g chladného másla., 200 g hořké čokoládové polevy
Mouku prosijeme na vál. Přidáme cukr, vanilkový cukr a vejce. Máslo nakrájíme na kousky a rozdělíme je rovnoměrně na okraje mouky. Velkým nožem a poté studenýma rukama rychle prohněteme a vypracujeme vláčné těsto. Z těsta utvoříme hroudu, zabalíme do fólie a chladíme 30 minut. Troubu předehřejeme na 200° C. Těsto naporcujeme a na pomoučeném vále každý díl rozválíme vždy na asi cm silný pruh o délce 12 cm. Pláty srolujeme do válečku a vytvarujeme preclíky. Na plech položíme pečicí papír nebo plech řádně vymstíme tukem. Na něj naskládáme preclíky a pečeme na střední liště trouby asi 15 minut. Po upečení necháme asi 15 minut. Po upečení necháme pečlivě vychladnout. Čokoládu rozpustíme v horké vodní lázni, potřeme celé preclíky a necháme uschnout.
Příprava cca 40 minut., pečení cca 30 minut., kousek cca 50 kalorií.

Žádné komentáře:

Okomentovat