14. července 2016

Pomerančové jazýčky

Na 150 kousků – 4 vejce., 2 žloutky., 300 g cukru., 200 g hladké mouky., 75 g oranžátu., lžička pomerančové esence., balíček vanilkového cukru
Vejce, žloutky a cukr ušleháme do husté a pevné pěny. Mouku prosijeme a opatrně vmícháme do ušlehané hmoty. Oranžát velmi jemně nasekáme a s pomerančovou esencí a vanilkovým cukrem vmícháme do těsta. Plech vyložíme pečicím papírem. Těstem naplníme zdobicí sáček s malým otvorem. Nepoužíváme žádnou špičku s ozdobným hrotem, aby těsto zůstalo hladké. Jazýčky stříkáme asi 3 cm dlouhé. Potom je necháme 3 hodiny sušit. Troubu předehřejeme na 180° C. Oschlé a ztuhlé jazýčky zvolna pečeme na střední liště trouby asi 15 minut. Po upečení je vyjmeme z trouby, opatrně oddělíme od papíru (nejlépe pomocí nože, nebo stěrky) a před uložením necháme dobře vychladnout.
Příprava cca 20 minut., sušení cca 3 hodiny., pečení cca 15 minut., kousek cca 15 kalorií.

Žádné komentáře:

Okomentovat