14. července 2016

Francouzský rohlíček

4 bílky., 280 g práškového cukru., 150 g mletých ořechů., 10 g hrubá mouka
Krém – 0,25 l smetany ke šlehání., 100 g čokolády na vaření., 100 g práškového cukru., 100 g másla.,
Poleva – 150 g čokoláda na vaření., 50 g tuku
Bílky promícháme nad parou spolu s cukrem a mletými ořechy. Když je směs horká, přidáme mouku a promícháme. Odstavíme a necháme vychladnout. Směs pomocí sáčku nastříkame na mastný papír do tvaru rohlíčku. Upečeme v mírně vyhřáte troubě. Upečené rohlíčky vyjmeme i s papírem, který položíme na mokrý hadr. Rohlíčky se po chvíli samy odlepí. Potom na rohlíčky nastříkáme krém a necháme na studeném místě vychladnout. Nakonec polijeme rozpuštěnou čokoládou a vložíme do chladničky ztuhnout.
Krém – Šlehačku, cukr, čokoládu a máslo dáme svařit a necháme vychladnout. Potom vložíme ještě na několik hodin do chladničky ztuhnout. 

Žádné komentáře:

Okomentovat