15. července 2016

Marcipánky s mandlemi

300 g hladké mouky, 125 g moučkového cukru, 100 g marcipánové hmoty,200 g másla,1 vanil.cukr ,špetka soli,100 g mletých mandlí,2 žloutky, 5 kapek mandlové tresti, 1 bílek,100 g mandlových lupínků ,3 lžíce moučkového cukru
Marcipánovou hmotu nastrouháme, přidáme mouku, moučkový a vanilkový cukr, sůl, mleté mandle, žloutky, mandlovou tresť, máslo a vypracujeme hladké těsto, které dáme do chladu odpočinout asi na 1 hodinu. Vyválíme z těsta obdélník a rádýlkem ho šikmo rozkrájíme na pravidelné kosočtverečky (asi 4,5 x 4,5cm). Přeneseme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným bílkem a hustě posypeme mandlovými lupínky, které jemně přitlačíme do těsta. Upečené a vychladlé pocukrujeme moučkovým cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat