15. července 2016

Marcipánové trubičky

Na 30 kousků si připravíme – 100 g marcipánové hmoty., na špičku nože zeleného potravinářského barviva., 50 g čokolády na vaření., 20 g ztuženého pokrmového tuku., 80 g dětských piškotů., 30 g lískových oříšků., 2 velké lžíce rumu., 50 g másla., 2 lžíce kakaa., 50 g moučkového cukru., mikrotenovou fólii
Piškoty a oříšky nastrouháme. Máslo utřeme s kakaem, přidáme piškoty i oříšky, polijeme rumem, zamícháme a uděláme váleček. Marcipánovou hmotu prohněteme a obarvíme zeleným potravinářským barvivem. Pak ji vyválíme mezi dvěma mikrotenovými fóliemi posypanými moučkovým cukrem a rozkrájíme na obdélníčky (2 x 5 cm) . Na ně rozložíme nakrájené válečky z rumové směsi a zavineme. Čokoládu rozpustíme s tukem ve vodní lázni a konce marcipánových válečků do ní ponoříme. Necháme ztuhnout na chladném místě.
Doby přípravy zhruba hodina., kousek přibližně 290 kJ / 70 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat