14. července 2016

Marcipánové tolary

Na 60 kousků – 150 g hladké mouky., 50 g cukru., 75 g másla., vejce., žloutek., 250 g marcipánová hmoty., 40 g strouhaných mandlí., 30 g krystalového cukru
Z mouky, másla a cukru vypracujeme těsto a ve fólií necháme přes noc uležet v chladničce. Žloutek oddělíme od bílku a smícháme jej s marcipánovou hmotou. Z těsta a marcipánu rozválíme přibližně 2 cm silné pláty. Těsto potřeme rozšlehaným bílkem. Marcipánový plát na ně položíme, zavineme a necháme 2 hodiny odpočívat v chladu. Troubu předehřejeme na 175° C. Plát obalíme mandlemi a cukrem a nakrájíme na přibližně 7 mm silná kolečka, která přeneseme na plech a pečeme zhruba 12 minut.
Příprava cca 40 minut., chlazení cca 10 hodin., pečení cca 12 minut., kousek cca 30 kalorií.

Žádné komentáře:

Okomentovat