14. července 2016

Želatinové hvězdy

Na 30 kousků – 250 g hladké mouky., 70 g cukru strouhaná kůra z ½ pomeranče., 2 žloutky., 125 g másla., 200 g rybízového želé., 50 g moučkového cukru
Z mouky, cukru, pomerančové kůry, žloutků a másla vypracujeme těsto. Ve fólii chladíme 60 minut. Troubu předehřejeme na 200° C. Z těsta vyválíme asi 5 mm silný plát. Vypichujeme z něj hvězdy. Menší hvězdicovou formičkou vypíchneme v jedné polovině cukroví i střed. Plnou hvězdu a hvězdu s otvorem slepíme. Hvězdy přendáme na vymaštěný plech a pečeme asi 10 minut. Necháme vychladnout. Do každého středu dáme po lžičce želé. Posypeme moučkovým cukrem.
Příprava cca 30 minut., chlazení cca 60 minut., pečení cca 10 minut., kousek cca 80 kalorií.

Žádné komentáře:

Okomentovat