14. července 2016

Slepované sušenky

Na 30 kousků – 200 g hladké mouky., 150 g nastrouhaných mandlí., nastrouhaná kůra z ½ citronu., 100 g cukru., žloutek., 200 g másla., 150 g meruňkové zavařeniny., lžíce mandlového likéru., 50 g moučkového cukru
Z mouky, mandlí citronové kůry, cukru, žloutku a másla vypracujeme těsto. Zabalíme ho do fólie a chladíme 2 hodiny. Troubu předehřejeme na 175° C. Z těsta vyválíme ½ cm tenký plát a vykrajujeme z něj sušenky ve třech velikostech. Dáme je na plech a pečeme 10 minut. Necháme vychladnout. Polevu zahřejeme a vmícháme do ní likér. Sušenky potřeme čokoládou a spojíme tři na sebe. Posypeme moučkovým cukrem.
Příprava cca 30 minut., chlazení cca 2 hodiny., pečení cca 10 minut., kousek cca 440 kal.

Žádné komentáře:

Okomentovat