15. července 2016

Sladké suchary

800 g hladké mouky., 30 g droždí., 40 g pískového cukru., voda., 150 g másla., sůl., 2 vejce., mouka na vyválení těsta., tuk na vymazání plechu., moučkový cukr na obalení
K prosáté mouce přidáme rozdrobené droždí, cukr a malé množství vlažné vody. Zlehka přehrneme moukou a necháme vykynout. Přidáme rozpuštěné máslo, špetku soli a vejce. Podle potřeby přidáme vlažnou vodu. Dobře vypracujeme těsto, přikryjeme a na teplém místě necháme vykynout. Z těsta vyválíme na pomoučeném vále středně velké šišky, které položíme na lehce vymazaný plech a zvolna upečeme. Ještě vlahé nakrájíme na si 100 – 120 mm silné plátky a obalíme v moučkovém cukru, necháme dobře oschnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat