Štiku
očistit, stáhnout kůži, vykostit, rybí maso rozsekat nadrobno. Přimíchat bílky
a 3 dl
smetany. Ochutit solí, mletým bílým pepřem, dobře promíchat a zakryté nechat
odpočinout v chladničce. Mrkev, petržel a cibuli nakrájet na kolečka a vložit
do dostatečně velkého hrnce. Zalít 1
l vody a 2
dl suchého bílého vína. Ochutit plátky citronu, šalvěji,
solí a vařit při střední teplotě cca 20-25 minut. Z rybího masa zformovat
knedlíčky stejné velikosti, vložit je do zeleninové marinády a vařit dalších
15-20 minut. Uvařené knedlíčky vyjmout a odložit na misku. Z másla a mouky
připravit světlou jíšku, přidat polovinu jemně pokrájeného kopru a omáčku tím
zahustit. Přilít 1 dl
smetany, přidat zbylou polovinu kopru a nechat přejít varem. Opatrně vložit
rybí knedlíčky a společně povařit 1-2 minuty. Rybí knedlíčky servírovat zalité
omáčkou s vařenými bramborami.
Žádné komentáře:
Okomentovat