candát (může být maréna, kapr, filé z tresky), 4 menší
cibule, 0,2 l
smetany, 100 g strouhaného ementálu, 2 lžíce másla, citrónovou šťávu, sůl
Rybu
pokapeme citrónovou šťávou, posolíme a dáme asi na 1 hodinu odležet. Poté ji
zvolna asi 10 min. vaříme v osolené vodě v pekáči. Rybu vyjmeme, stáhneme z ní
kůži, rozdělíme v půli a vyjmeme páteř s kostmi. Půlky složíme do máslem
vymaštěného pekáče, hustě posypeme na kolečka nakrájenou cibulí, pokapeme
zbytkem másla a pečeme v troubě. Když je cibule měkká a začíná růžovět, vše
zalijeme smetanou a zasypeme sýrem. Pečeme dál, dokud sýr nezrůžoví a smetana
se z poloviny neodpaří.
Žádné komentáře:
Okomentovat