Ryby
pokrájet na stejně velké kousky, osolit a poklást vedle sebe do máslem
vymazaného pekáčku. V kastrůlku rozpustit máslo a nechat drobně nakrájenou
cibulku zesklovatět. Odebrat z plotny, posypat červenou paprikou, promíchat a
ihned přelít 1 l
vody. Vložit rybí hlavy a kosti, pokrájenou zelenou papriku, rajčata, osolit a
nechat 20-30 minut povařit. Pak vyjmout rybí kosti, zavařit smetanu smíchanou s
moukou, povařit a poté přilít smetanu. Po několika minutách varu odebrat
kyselou z plotny a propasírovat na rybí filety. Pod pokličkou při mírné teplotě
dusit, maso se nesmí rozvařit. Pomocí lžíce vyjmout opatrně ryby z omáčky a
položit je na talíř. Přelít omáčkou, podle chuti ozdobit zelenou paprikou a
plátky rajčat a podávat s vařenými bramborami s máslem nebo noky upravenými ve
zvláštní servírovací misce.
Žádné komentáře:
Okomentovat