8 větších nebo 12 menších porcí kapra, 3 zelené papriky,
půl kila rajčat, 2 větší cibule, citrón, 0,25kg hladké mouky, půl pytlíčku
sladké papriky, 4 bobkové listy, 6 kuliček nového koření, špetka tymiánu, sůl,
8 stroužků česneku, olej
Porce
kapra osolíme, a obalíme v hladké mouce s paprikou. Na pánvi rozpálíme olej,
naklademe obalené porce kapra a z obou stran zprudka krátce opečeme a přendáme
do zapékací mísy. Na pánev do oleje vsypeme nakrájenou cibuli a necháme
zesklovatět, přidáme nové koření, bobkový list a tymián, česnek, nakrájené
papriky a necháme podusit. Až paprika změkne, přidáme na pánev na kolečka
nakrájená rajčata a ještě chvilku podusíme. Podušenou zeleninovou směs nasypeme
na porce kapra v zapékací míse a navrch poklademe plátky citrónu a vše dáme
prohřát (zapéct) do trouby. Podáváme s vařenými brambory, popřípadě jen s
chlebem. K pití je doporučeno bílé víno.
Žádné komentáře:
Okomentovat