4 středně velcí hnědí nebo duhový pstruzi, 500 g
loupaných pražených mandlí, 2 lžičky másla, lžíce oleje, 4 lžíce whisky Johnnie
Walker, hladká mouka, citrónová šťáva, kolečka citrónu na oblohu, 4 banány
Ryby
očistíme, vykucháme a obalíme je v hladké mouce. Olej a máslo zahřejeme ve
velké pánvi a v okamžiku, kdy tuk začne pěnit, aniž by zhnědl, vložíme ryby do
pánve. Jemně opečeme 5 minut po každé straně. Ryby vyjmeme a uložíme na
předehřátou misku, kterou udržujeme zahřátou. Posekané mandle přidáme do
rozehřátého másla a za neustálého míchání je necháme ohřát a zhnědnout. Přidáme
whisky, která vzplane, a pánví potřásáme tak dlouho, až plamen dohoří. Přidáme
šťávu z citrónu a přelijeme přes ryby. Podáváme s podélně rozřezanými banány
lehce opečenými na másle. Ozdobíme kolečky citrónu.
Žádné komentáře:
Okomentovat