4 porce candáta asi po 200 g, citrónová šťáva,
2 lžíce octa, cibule, bobkový list, 8 zrn pepře, 4 zrna nového koření, špetka
tymiánu, 3 lžíce nastrouhaného křenu, 80 g másla, zelená petržel, sůl
Porce osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a
necháme asi hodinu odležet. Do hrnce nalijeme 2 litry vody, přidáme ocet, sůl,
koření a zvolna vaříme asi 15 minut. Do vývaru vložíme porce candáta, přivedeme
rychle k varu, stáhneme oheň a zvolna vaříme asi 15 minut. Měkké maso vyjmeme,
rozdělíme na talíře a porce přelijeme 2 lžícemi vývaru. Pak posypeme rybu
nastrouhaným křenem, přelijeme rozehřátým máslem, ozdobíme zelenou petrželí a
podáváme s vařenými brambory pokapanými máslem.http://hospodyne.mojerecepty.sk/2009/11/candat-vareny-s-krenem/
Žádné komentáře:
Okomentovat