27. května 2012

Sumčí závitky


4 sumčí porce, 4 plátky slaniny, lžíce hořčice, lžička sladké papriky, pepř, sůl, 2 lžíce bylinek (pažitka, petržel, libeček), lžíce citrónové šťávy, 2 červené kapie, 2 zelené papriky, 2 cibule, 4 lžíce oleje, 2 dcl masového vývaru, 2 dcl jogurtu, půl lžičky karí

Osušené porce okořeníme, pokapeme citrónovou šťávou, potřeme hořčicí, posypeme polovinou nadrobno usekaných bylinek, poklademe plátky slaniny, zavineme a párátky zajistíme. Kapie a papriky nakrájíme na proužky a cibuli na kolečka. Osolenou zeleninovou směs ochucenou zbytkem bylinek dusíme za občasného podlévání vývarem do poloměkka, přidáme závitky a na mírném ohni ještě asi 20 minut dusíme. Vyndáme je na talíř, zeleninu zakvedláme osoleným jogurtem s karí a po prohřátí nalijeme na závitky a ihned podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat