4 sumčí porce, 4 plátky slaniny, lžíce
hořčice, lžička sladké papriky, pepř, sůl, 2 lžíce bylinek (pažitka, petržel,
libeček), lžíce citrónové šťávy, 2 červené kapie, 2 zelené papriky, 2 cibule, 4
lžíce oleje, 2 dcl masového vývaru, 2 dcl jogurtu, půl lžičky karí
Osušené porce okořeníme, pokapeme citrónovou
šťávou, potřeme hořčicí, posypeme polovinou nadrobno usekaných bylinek,
poklademe plátky slaniny, zavineme a párátky zajistíme. Kapie a papriky
nakrájíme na proužky a cibuli na kolečka. Osolenou zeleninovou směs ochucenou
zbytkem bylinek dusíme za občasného podlévání vývarem do poloměkka, přidáme
závitky a na mírném ohni ještě asi 20 minut dusíme. Vyndáme je na talíř,
zeleninu zakvedláme osoleným jogurtem s karí a po prohřátí nalijeme na závitky
a ihned podáváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat