velký cejn, 300 g rajčat, 150 g žampiónů, 100
g másla, cibule, 1 dcl červeného vína, 20 g hladké mouky, 2 stroužky česneku,
mletý pepř, zelená petržel, citrón, sůl
Cejna rozporcujeme, osušíme, obalíme v hladké
mouce a pečeme z obou stran na másle s drobně nakrájenou cibulí. Opečené porce
vyjmeme, do zbylého základu přidáme drobně nakrájené žampióny, krátce podusíme,
přidáme víno a ještě jen velmi krátce podusíme. Před koncem dušení přidáme
nakrájená oloupaná rajčata bez jader, mletý pepř, jemně nakrájený česnek a
osolíme. Porce přelijeme omáčkou, na talířích ozdobíme zelenou petrželí a
kolečky citrónu. Podáváme s vařenými brambory.
Žádné komentáře:
Okomentovat