28. května 2012

Cejn "Marengo"


velký cejn, 300 g rajčat, 150 g žampiónů, 100 g másla, cibule, 1 dcl červeného vína, 20 g hladké mouky, 2 stroužky česneku, mletý pepř, zelená petržel, citrón, sůl

Cejna rozporcujeme, osušíme, obalíme v hladké mouce a pečeme z obou stran na másle s drobně nakrájenou cibulí. Opečené porce vyjmeme, do zbylého základu přidáme drobně nakrájené žampióny, krátce podusíme, přidáme víno a ještě jen velmi krátce podusíme. Před koncem dušení přidáme nakrájená oloupaná rajčata bez jader, mletý pepř, jemně nakrájený česnek a osolíme. Porce přelijeme omáčkou, na talířích ozdobíme zelenou petrželí a kolečky citrónu. Podáváme s vařenými brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat