3 porce cejna, 150 g žampiónů, 60 g másla, 2
žloutky, 2 dcl smetany, 60 g strouhaného ementálu, 100 g kořenové zeleniny,
ocet, sůl
Zeleninu nakrájíme na slabé plátky a povaříme
ji ve vodě s octem a solí. Pak přidáme porce cejna a zvolna vaříme asi 10
minut. Povařenou rybu vyjmeme, stáhneme kůži a porce narovnáme do zapékací
misky, na jejíž dno jsme dali na slabé plátky nakrájené žámpióny podušené
samostatně na malé části másla. Smetanu rozmícháme s nastrouhaným sýrem a žloutky,
podle chuti osolíme a zalijeme jí porce cejna. Povrch pokrmu zalijeme zbytky
másla a zapečeme v troubě. Podáváme s opečenými brambory.
Žádné komentáře:
Okomentovat