lín (800 g), 200 g kořenové zeleniny, větší
cibule, nové koření, celý pepř, bobkový list, tymián, 1/4 l octa, sůl, na
obložení : 500 g sterilovaného celeru, láhev sterilovaných fazolek, 3
rajčata, citrón
Hlavu a ploutve neodstraňujeme, lína v pekáči
přelijeme horkým octem. V jiné nádobě uvaříme na plátky nakrájenou kořenovou
zeleninu, celý pepř, nové koření, bobkový list a tymián. Z ryby odstraníme
ocet, přidáme zcezený vývar se zeleninou a zvolna vaříme na mírném ohni asi 12
minut, pak rybu opatrně vyjmeme, břišní dutinu vyplníme zmačkaným alobalem a
lína dáme na plochou, podlouhlou mísu, rybu obložíme sterilovaným celerem,
zelenými fazolkami ve sladkokyselém nálevu, nakrájenými rajčaty a plátky
citrónu. Podáváme s tmavým chlebem.
Žádné komentáře:
Okomentovat