1 kg na proužky nakrájeného rybího masa,
cibule, 30 g másla, 2 pomeranče, sekaná petrželka, tymián, ocet, sůl, práškový
cukr, šťáva z citrónu
Maso na mírném ohni uvaříme ve slané vodě s
octem a citrónovou šťávou, nejprve maso vložíme a pak přivedeme k varu. Na
pánvi rozpustíme polovinu másla a necháme na něm zesklovatět drobně nakrájenou
cibuli. Oloupaný pomeranč nakrájíme na kolečka, na cibuli přidáme zbytek másla,
kolečka pomeranče, zaprášíme cukrem a rychle usmažíme. Uvařenou rybu přendáme
na mísu a připravenou směs na ni upravíme. Na pánvi povaříme trochu octa s
petrželkou a tymiánem, přidáme vymačkanou šťávu z druhého pomeranče a jakmile
přejde var, nalijeme na rybu. Podáváme s opečeným bílým pečivem.
Žádné komentáře:
Okomentovat