1 kg ježdíků, 2 stroužky česneku, cibule,
celer, petržel, mrkev, 3 lžíce oleje, 6 rajčat, bobkový list, 2 dcl bílého
vína, mletý pepř, zelená petržel, sůl
Ježdíky nakrájíme na kostky, zbavíme kostí,
přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, česnek utřený se solí,
bobkový list, nakrájená rajčata, víno olej, mletý pepř a zalijeme vodou.
Přiklopené dusíme v troubě asi půl hodiny. Před podáváním odstraníme bobkový
list, podle potřeby přidáme trochu vroucí vody, přivedeme k varu, přidáme
usekanou zelenou petržel. Podáváme se slaným bílým pečivem nebo česnekovou
topinkou.
http://hospodyne.mojerecepty.sk/2009/11/polevka-z-jezdiku/
Žádné komentáře:
Okomentovat