Kuře vykostíme a z
kostí a kůží, větší cibule, 2 stroužků česneku, 20 kuliček nového koření,
kostky masoxu a soli (můžeme přidat i kořenovou zeleninu) připravíme polévku
(použijeme ji i na podlití masa). Kuřecí maso nakrájíme na kousky, na tuku
osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli (8 až 10 minut), přidáme maso a smažíme ho
do zlatova za častého míchání zhruba 4-6 minut. Poté zasypeme sladkou a pálivou
paprikou (pokud děláme pouze pro dospělé, můžeme dát až celou lžíci pálivé
papriky), osolíme, podlijeme 2 dl horkého vývaru (vody s masoxem), přidáme na
nudličky nakrájené papriky a na plátky nakrájené žampiony a dusíme doměkka (8
až 12 minut). Nakonec zahustíme protlakem. Alkoholem (podle chuti můžeme použít
i meruňkovici nebo koňak), který trochu zahřejeme, zalijeme až maso na talíři a
zapálíme. Podáváme s rýží, zeleninovým salátem nebo kysaným zelím.
Žádné komentáře:
Okomentovat