27. května 2012

Pikantní úhoř


1 kg úhoře, cibule, 2 hřebíčky, stonek celeru, 2 dcl suchého vína, 1 dcl oleje, 40 g strouhanky, vejce, 2 dcl vody, zelená petrželka, sůl, pepř, citrón

Úhoře stáhneme a nakrájíme asi na 10 cm porce, vložíme do kastrolu, zalijeme vínem a vodou, přidáme usekanou cibuli, hřebíčky, celerovou nať a osolíme. Přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut. Pak rybu vyjmeme, do osoleného vejce přidáme lžíci olivového oleje a ušleháme do pěny. Kousky úhoře namočíme do této pěny a obalíme strouhankou. Pak maso vložíme do vymaštěné grilovací mísy, vložíme do předehřátého grilu a silném ohni grilujeme asi 3 minuty. Nakonec ozdobíme snítkami petržele a kolečky citrónu a podáváme se smaženými brambory a případně rajčatovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat