1 kg úhoře, cibule, 2 hřebíčky, stonek celeru,
2 dcl suchého vína, 1 dcl oleje, 40 g strouhanky, vejce, 2 dcl vody, zelená
petrželka, sůl, pepř, citrón
Úhoře stáhneme a nakrájíme asi na 10 cm porce,
vložíme do kastrolu, zalijeme vínem a vodou, přidáme usekanou cibuli, hřebíčky,
celerovou nať a osolíme. Přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut. Pak rybu
vyjmeme, do osoleného vejce přidáme lžíci olivového oleje a ušleháme do pěny.
Kousky úhoře namočíme do této pěny a obalíme strouhankou. Pak maso vložíme do
vymaštěné grilovací mísy, vložíme do předehřátého grilu a silném ohni grilujeme
asi 3 minuty. Nakonec ozdobíme snítkami petržele a kolečky citrónu a podáváme se
smaženými brambory a případně rajčatovým salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat