štika
na marinádu: 3 dcl bílého vína, 3 dcl
vody, 2 dcl octa, lžička soli, po 50 g strouhané mrkve a petržele, 50 g
nakrájené cibule, snítka estragonu, bobkový list, 10 pepřů, 2 hřebíčky, špetka
tymiánu, kolečko citrónu, na omáčku: 100 g Nivy, lžíce ostré francouzské
hořčice, lžíce rajského protlaku, 2 lžíce mléka, půl lžičky cukru, špetka
pepře, sůl
Všechny suroviny na marinádu smícháme, 1/4
hodiny povaříme, vložíme štiku a na mírném ohni dusíme. Pak rybu vyndáme na
mísu a zalijeme omáčkou. Omáčka : sýr rozmixujeme s mlékem, protlakem, hořčicí,
solí, cukrem a pepřem. Pokrm podáváme vychlazený.
Žádné komentáře:
Okomentovat