sumec, kořenová zelenina, cibule, 2 bobkové
listy, několik zrnek pepře a hřebíčků, hladká mouka, 1/4 l octa, 1 l bílého
vína, 3/4 l hovězí polévky, kyselá smetana, citrón, sardelové máslo
Sumce nasolíme, prořízneme po stranách a
necháme několik hodin v chladu odležet. Pokrájíme na kolečka zeleninu a
osmažíme do světle žluta na másle. Přidáme koření, zaprášíme trochou mouky a
osmahneme. Přilijeme ocet, 1/2 l vína a hovězí polévku. Vše vaříme 1/2 hodiny,
procedíme, smícháme se zbylým vínem a nalijeme na osušeného, moukou poprášeného
a v kastrole uloženého sumce. Pečeme v mírně vyhřáté troubě a často poléváme
marinádou a kyselou smetanou. Po upečení obložíme smaženými brambory a podáváme
s procezenou, trošku zaprášenou šťávou, do které zamícháme citronovou šťávu a
sardelové máslo.
Žádné komentáře:
Okomentovat