4 okouni, sůl, 50 g cibule, bobkový list, 10
pepřů, 5 nových koření, 1 dcl silného hovězího vývaru, lžička želatiny, lžíce
oleje, na oblohu : 4 vařená vejce, citrón, 150 g nakládané červené řepy, 2
kyselé okurky, 100 g majonézy, naťová petržel
Neoškrabané vykuchané okouny vaříme vcelku ve
vodě se solí, kořením a strouhanou cibulí asi 10 minut. Pak je opatrně vyjmeme,
šupiny odstraníme a urovnáme je na mísu. V horkém vývaru rozpustíme želatinu,
přidáme špetku soli a tímto rosolem ryby potřeme. Obložíme je pokrájenými
vejci, kolečky citrónu, červené řepy, kyselých okurek, kopečky majonézy a
petrželí.
Žádné komentáře:
Okomentovat