1,5 kg candáta, 3 citróny, 50 g kořenové
petržele, 50 g cibule, pepř, sůl, 50 g slaniny, lžíce máslové jíšky, 2 dcl
hovězího vývaru, nádivka : 400 g candátího masa, játra z candáta, 50 g másla, 2
žloutky, 50 g strouhanky, 50 g strouhaného ementálu, snítka petrželové natě,
špetka muškátu, špetka pepře, sůl
Celého candáta (bez žaber) 10 hodin marinujeme
ve vodou rozředěné citrónové šťávě ze 3 citrónů se solí, pepřem, strouhankou,
cibulí a petrželí. Pak osušenou rybu vyplníme nádivkou, sešijeme, uložíme na pekáč,
obložíme plátky slaniny a za občasného podlévání vývarem, který jsme zahustili
jíškou, upečeme.
Příprava nádivky :
syrové maso bez kůže a kostí umeleme a smícháme s ostatními surovinami
pro její přípravu.
Žádné komentáře:
Okomentovat