500 g masa z kapra, candáta, štiky nebo
plotic, 100 g másla, sardelová pasta, kapary, sůl, citrón, pepř, 1/2 l kyselé
smetany, 5 vajec, 5 lžic strouhanky, nakládané kapie, tvrdý sýr
Maso jemně umeleme a protřeme sítem. Kašovinu
dusíme na másle se lžičkou sardelové pasty, lžičkou kaparů, špetkou soli,
šťávou z půlky citrónu a pepřem. Do kyselé smetany zamícháme 5 žloutků, přidáme
strouhanku, rybí kašovinu a sníh z 5 bílků. Těsto vlijeme do vymazané a moukou
vysypané formy na srnčí hřbet a asi hodinu opatrně pečeme za občasného potírání
máslem. Hotové jídlo nakrájíme, zdobíme nakládanými kapiemi a strouhaným sýrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat