27. května 2012

Úhoř na šalvěji


800 g  úhoře, 50 g čerstvých šalvějových lístků, 3 lžíce oleje, 3 lžíce octa, 3 lžíce bílého vína, 3 lžíce vody, šťáva z jednoho citrónu, pepř, 50 g strouhanky, sůl

Úhoře pokrájíme na 5 cm široké dílky, osolíme, opepříme, v porcelánové misce zalijeme roztokem oleje, octa, vína a vody, zakryjeme šalvějovými lístky a na 1 den uložíme do chladu. Druhý den každou porci zabalíme do šalvějových lístků, převážeme nití a vložíme do zapékací misky. Zalijeme zbytkem marinády, posypeme strouhankou a pečeme 20 minut. Pak odstraníme šalvěj, pokapeme citrónovou šťávou a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat