16. května 2012

Bábovka s kávou a skořicí

4 vejce, 150 g másla, 150 g práškového cukru, 3 lžičky kávy (nejlépe rozpustnou) sůl, 0,5 lžičky strouhané pomerančové kůry, 0,5 lžičky mleté skořice, 300 g polohrubé mouky,   3/4 prášku do pečiva, 2 dcl mléka
Žloutky + cukr + máslo ušleháme do pěny. Přidáme kávu, skořici, pomerančovou kůru a špetku soli a zašleháme. Pak přidáme mouku s kypř. práškem, mléko a promícháme. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků a dáme péct do vyhřáté trouby.Píchnutím špejle zjistíme, zda není uvnitř syrová. Necháme mírně vychladnout na mokrém hadříku, aby se odpařila a pak ji vyklopíme. Necháme úplně vychladnout, pocukrujeme a nakrájíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat