3. května 2012

Kulajda


50 g másla, 40 g hladké mouky ,voda, ocet ,bobkový list ,kmín ,sůl, houby, 4 vejce, 200 ml zakysané smetany ,250 g vařených brambor ,čerstvé bylinky (pažitka, petrželka, estragon, kopr, libeček ...)

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání zalijeme vodou. Přidáme bobkový list, kmín, sůl a povaříme asi 15 minut. Potom zalijeme smetanou a necháme přejít varem. Nakonec do polévky přidáme trochu octa a opatrně sázíme celá vejce, tak aby se „nerozeběhla". Necháme ji přiklopenou pokličkou, dokud bílky neztuhnou. Před podáváním posypeme jemně nasekanými bylinkami podle vlastní chuti a výběru. Polévku podáváme s vařenými bramborami nebo také s chlebem.


Žádné komentáře:

Okomentovat