50 g másla, 40 g hladké mouky ,voda, ocet ,bobkový
list ,kmín ,sůl, houby, 4 vejce, 200 ml zakysané smetany ,250 g vařených
brambor ,čerstvé bylinky (pažitka, petrželka, estragon, kopr, libeček ...)
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání
zalijeme vodou. Přidáme bobkový list, kmín, sůl a povaříme asi 15 minut. Potom
zalijeme smetanou a necháme přejít varem. Nakonec do polévky přidáme trochu
octa a opatrně sázíme celá vejce, tak aby se „nerozeběhla". Necháme ji
přiklopenou pokličkou, dokud bílky neztuhnou. Před podáváním posypeme jemně
nasekanými bylinkami podle vlastní chuti a výběru. Polévku podáváme s vařenými
bramborami nebo také s chlebem.
Žádné komentáře:
Okomentovat