13. května 2012

Mandlové suchary


5 bílků, 150 g hladké mouky, 150 – 200 g práškového cukru, 60 g mandlí ,60 g oříšků, tuk na vymazání formy (srnčí hřbet)

V misce vyšleháme bílky s cukrem na tuhý sníh a potom přidáme mouku. Sekané mandle a oříšky vmícháme do sníhu. Těsto vylejeme do připravené formy a upečeme. Elektrická trouba: 160 °C, teplovzdušná trouba: 140 °C, plynová trouba: stupeň 2 – 3, čas pečení: 30 – 35 minut. Po upečení těsto i s formou zabalíme do alobalu a odložíme. 3.  Na druhý den ho vyklopíme z formy, nakrájíme na tenké plátky (1-2 mm)a vysušíme v troubě. Elektrická trouba: 135 °C, teplovzdušná trouba: 115 °C, plynová trouba: stupeň 1 – 2, čas pečenií: 25 – 30 minut
Tip: Ořechy a mandle můžeme nechat i celé.

Žádné komentáře:

Okomentovat