13. května 2012

Perníkový koláč

těsto : 600 g hladké mouky, 240 g práškového cukru, 4 vejce, 100 g másla, 4 lžíce horkého medu, mletá skořice, lžička jedlé sody
náplň : švestková marmeláda, mleté ořechy
na potření : vejce

Z mouky, cukru, másla, vajec, horkého medu, mleté skořice a z jedlé sody připravíme těsto. Rozdělíme ho na 4 díly a odložíme je na 2 hodiny na chladné místo. Plech na pečení vymažeme. Každý díl odleženého těsta rozváľíme, potřeme švestkovou marmeládou a posypeme 2 hrstěmi mletých ořechů. Naplněný koláč potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v mírně vyhřáté troubě 40 minut. Po upečení je  lepší koláč krájet až druhý den. 

Žádné komentáře:

Okomentovat